Nieuws

Herder neemt octrooi Fishprotector over

Herder B.V brengt een nieuwe innovatie op de markt voor slootonderhoud. De Gebr. Tolenaars en Herder B.V zijn overeengekomen dat het octrooi voor de Fish Protector MK01 wordt overgenomen door Herder B.V. Met de Fish Protector wordt een grote stap gemaakt in het visvriendelijk uitmaaien van de watergangen door het gebruik van lichtflitsen. Uit recent onderzoek is bewezen dat de vissterfte hiermee fors afneemt. Herder B.V zal zowel de productie als de distributie van de Fish Protector overnemen.

Michel de Vries (Managing Director Dutch Power Company): ‘’Duurzaam werken met oog voor de natuur staat hoog in het vaandel bij Dutch Power Company. Wij zijn altijd op zoek naar innovatieve ideeën die hieraan bijdragen. De ontwikkeling van de Fish Protector sluit hierbij perfect aan. Wij zijn dan ook trots dat we met de overname van dit octrooi een belangrijke stap nemen richting ecologisch werken’’.

Ecologisch watermanagement

Onderhoud aan watergangen is cruciaal voor de afvoer van overtollig (regen)water. Het vrijhouden van de vele soorten watergangen, d.m.v maaien, is een belangrijk onderdeel om de doorstroming te waarborgen. De maaikorven van Herder zijn samen met de maaiboten van Conver de meest gebruikte werktuigen om de watergangen vrij te houden van vegetatie. Om vissterfte bij het maaien van de watergangen te voorkomen is de Fish Protector MK01 ontwikkeld.

Bij maaiwerkzaamheden wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het voortbestaan van onze flora en fauna. De Gedragscode Wet Natuurbescherming voor Waterschappen schrijft o.a. voor dat er met zoveel mogelijk natuurvriendelijk materieel gewerkt dient te worden en beschermde diersoorten zo weinig mogelijk schade van de werkzaamheden mogen ondervinden.

Sander Tolenaars (Eigenaar Gebr. Tolenaars): ‘’Ecologie is een belangrijk aspect van ons werk en dient serieus genomen te worden. Wij zagen het gebruik van licht als een mogelijke oplossing voor ons probleem en hebben de Fish Protector ontwikkelend vanuit onze eigen praktijkervaring. Tegelijkertijd is het belangrijk om te doen waar we goed in zijn en kunnen we niet alle ballen hooghouden. Wij zijn dan ook verheugd dat Dutch Power Company het stokje van ons overneemt en geloofd in de meerwaarde van de Fish Protector voor visvriendelijk maaien. Het maakt ons super trots dat onze ontwikkeling straks aan maaikorven en boten komt te hangen waar wij sinds de oprichting van ons bedrijf zelf mee werken’’.

Visvriendelijk maaien

Met de Fish Protector MK01 kunt u de watergangen visvriendelijk uitmaaien door vier stroboscooplampen die flitslicht geven. Door de lichtflitsen worden vissen gealarmeerd en zullen deze door de schrikreactie vluchten. Hierdoor wordt grotendeels voorkomen dat vissen in de maaikorf, T-mes of maaiboot terechtkomen en daardoor op de oever belanden.

Marc Verbaten (Business Unit Manager Herder): ‘’Ecologie is bij onze producten en productontwikkeling een belangrijk onderwerp en we zijn dan ook enorm blij dat we de Fish Protector aan ons productgamma mogen toevoegen. Herder zal zowel de verkoop als productie van Fish Protector van de gebroeders Tolenaars overnemen.

De Fish Protector lampen worden rechtstreeks op de maaikorf, T-mes of maaiboot gemonteerd. De lampen zijn klein in omvang en zijn stoot- en krasbestendig. Afhankelijk van de waterkwaliteit reiken de flitsen tot 5 meter.

Door het gebruik van de Fish Protector wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het opvolgen van de Gedragscode Wet Natuurbescherming voor Waterschappen. Bovenal wordt er een bijdrage geleverd aan de natuur en dat willen we toch allemaal!

Onafhankelijke testen (uitgevoerd door Visadvies) tonen aan dat de lichtflitsen zorgen voor een korte reactie bij de vissen waardoor er duidelijk aantoonbaar minder vissen op de oever belanden. Het zorgt daarnaast niet voor verjaging van vis over lange afstand in de watergang waardoor de vissen in het leefgebied blijven.

 Coronavirus update

Geachte Klant,

Vanwege de actuele situatie rondom het Covid-19 (corona) virus heeft Conver de maatregelen weer aangescherpt. Waar u normaal gesproken welkom bent, hebben wij besloten tijdelijk geen bezoekers toe te laten in onze fabriek ter bescherming van u en onze medewerkers. We hopen op uw begrip hiervoor.

Stay safe!

Coronavirus

Vanwege de actuele situatie rondom het Covid-19 (corona) virus heeft Conver aanvullende maatregelen genomen. Waar u normaal gesproken welkom bent, hebben we besloten tijdelijk geen bezoekers toe te laten aan onze fabriek ter bescherming van u en onze medewerkers. We hopen op uw begrip hiervoor.

Verder hebben we intern diverse maatregelen genomen rondom het tegengaan van het Covid-19 (corona) virus, echter is onze fabriek in aangepaste vorm wel in bedrijf, de productie gaat met de nodige voorzorgsmaatregelen door en ook de onderdelen voorziening is gegarandeerd.

De Conver CTP485 boottrailer is speciaal ontwikkeld voor alle Conver maaiboten tot een breedte van 180 cm
De Conver C485D is een stabiele, robuuste duwboot die optimaal geschikt is voor het duwen en trekken van beunbakken

Conver Occasions

Wilt u een Conver occasion kopen? Wij bieden regelmatig diverse gebruikte machines aan tegen scherpe prijzen. Neem contact op met de verkoopafdeling van Conver voor het actuele occasion aanbod.

Vacatures 

Bij Conver werken ervaren vakmensen met passie voor techniek. Mensen die machines bouwen die door en door betrouwbaar zijn en voldoen aan de hoogste eisen. Naast standaardoplossingen ontwikkelt en bouwt Conver ook machines op maat conform eisen en wensen van een opdrachtgever. Werken bij Conver betekent bezig zijn met je vak en iedere dag opnieuw de grenzen verleggen van wat technisch mogelijk is. Momenteel zijn wij op zoek naar een Constructiewerker / lasser.

Conver Fabriek vacatures lasser constructiewerker elektromonteur giessen