C98-III

C98-III

De Conver C98-III is een compacte, multifunctionele en krachtige werkboot. Het is een stevige constructie met weinig diepgang. De boot is geschikt voor de ondersteuning van verschillende activiteiten, zoals het duwen en trekken van boten en de transport van goederen, brandstof en personeel.

Deze werkboot wordt geleverd met een hydraulische dekkraan met een bereik van 7 meter. De de kraan staat voor op het dek aan de bakboordzijde van de boot. Op die manier wordt een maximale laadcapaciteit gecreëerd en ontstaat er veel ruimte op het dek. Het stuurhuis staat aan de achterzijde op het dek en is geconstrueerd van 3 mm geprofileerd staal. Het dak van het stuurhuis kan gemakkelijk worden ontmanteld om zo de hoogte van de werkboot te beperken voor transport.

Daarnaast biedt Conver een aantal opties om het werkplezier van de machinist  te verhogen. Voor de Conver C98-III zijn de volgende opties mogelijk: een automatische bilgepomp, hydraulisch aangedreven dekwaspomp, aluminium anti-vandalisme panelen, zonnedak over cabine, airco in cabine, zware boegrol, verwijderbare verticale kabelgeleiding, en een hydraulische deklier.

SPECIFICATIES CONVER C98-III
AFMETINGEN (L X B X H)10,34 x 4,05 x 3,15 m
CASCO (L X B X H)10,0 x 4,0 x 1,5 m (binnenmaten)
DIEPGANG MAX.0,95 m
KLEUROranje RAL2004 / Wit RAL9003
DEPLACEMENT19.5 tonnes
TREKKRACHT1,7 ton
MOTORDieselmotor 153 kW bij 2.500 tpm
BRANDSTOFTANK250 L
BUNKERTANKS4,0 m³
BESTURINGDashboard met motorbewakingspaneel en schakelaars
KOELSYSTEEMGesloten koelsysteem met U-bundelkoeler
ELEKTRICHE INSTALLATIE24 V
VRIJE LOOP SNELHEID13 km/u
DEKINSTALLATIEHydraulische autolaadkraan, 74 kNm met 7 m bereik
TRANSPORTDEKHouten dek met draagvermogen van 2.000 kg
BEMANNING1 machinist